Gevel impregneren

Voor het duurzaam kleuren en beschermen van gevels levert Borel gespecialiseerde producten. Zo kan er worden gekozen voor een transparante impregneer, semi-transparante kleurimpregneer of voor een dekkende minerale kleurcoating. De producten zijn toepasbaar op gevels van hout, steen en (prefab) beton, zowel op nieuwe als bestaande ondergronden. Onze producten zijn op waterbasis en bevatten geen schadelijke stoffen of oplosmiddelen.

Voorbehandeling voor impregnatie

Ook al kunnen onze producten op vrijwel elke houten, betonnen en (licht) poreuze minerale ondergronden worden aangebracht toch gelden er wel bepaalde eisen. Hierdoor werken de producten beter en kunnen de werkzame bestanddelen beter en dieper in de ondergrond indringen. De eisen waaraan uw ondergrond moet voldoen voor de behandeling zijn:

  • Schoon
  • Winddroog
  • Vetvrij


Bij impregneren van bestaande (prefab) betonnen en (licht) poreuze minerale gevels is vooral de reiniging van het oppervlak erg belangrijk. Bij vervuilde minerale gevel oppervlakken is het verstandig om het oppervlak grondig te reinigen met (liefst warm) water met Power Clean, desgewenst in combinatie met een stoomcleaner of warm water hogedruk reiniger, max. 100 bar. Grondig naspoelen met warm water en goed laten drogen. Bij kalkuitbloei is het verstandig om deze zo goed mogelijk te verwijderen en/of het oppervlak goed op te schuren, bij voorkeur met geperforeerd schuurpapier P 100 met een schuurmachine voordat u begint met het impregneren van de gevel.

Gevel impregneren met Moxilon Hydroleo

Door het impregneren van uw gevel met onze impregneer Moxilon Hydroleo heeft uw gevel een gegarandeerde langere levensduur, minder onderhoud en behoud een mooie uitstraling.

Voordelen Moxilon

Aanbrengen van (kleur) impregneermiddel en minerale coating bij houten, stenen en betonnen gevels

Voor een muur impregneren of beton impregneren brengt u transparante Moxilon Hydroleo en semi-transparante Moxilon Colour van Borèl eenvoudig aan door middel van verneveling en/ of met een roller of een kwast. 1 keer aanbrengen van het product voldoet, waarbij het behandelde oppervlak tenminste 30 minuten vochtig dient te blijven. Voor het aanbrengen van BCS2 Nanocoat, dekkende minerale coating,  geldt, dat er eerst een laag primer dient te worden aangebracht. Bij houten ondergronden dient er Ligno Wood Primer te worden aangebracht. Bij sterk zuigende minerale ondergronden, zoals metselwerk dient er eerst een laag Deep Primer aangebracht te worden. Na het aanbrengen van de primerlaag kunnen er 2 lagen BCS2 nanocoat worden aangebracht. De 2e laag kan worden aangebracht nadat de 1e laag is gedroogd. U kunt er ook voor kiezen om 1 kleurlaag en één transparante laag aan te brengen. Bij verticale applicaties dient u altijd van onder naar boven werken. Op deze manier kunt u streepvormingen tegen gaan. Glas en zink moeten worden beschermd.

Advies bij gevel impregneren

Onze producten zijn breed en makkelijk toepasbaar, voor hout, steen en beton ,  maar natuurlijk kan het zo zijn dat er nog vragen onbeantwoord  zijn gebleven.  U kunt altijd contact met ons opnemen. Borèl heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling met speciaal daarvoor ontwikkelde producten en heeft nauwe banden met de bouw sector. Onze producten zijn dan ook vaak mede ontwikkeld aan de hand van problemen die zich in deze sector voor doen. Wij zoeken oplossingen voor deze problemen en ontwikkelen hiervoor het juiste product. Onze doelen zijn daarin altijd het verbeteren van onderhoud en bescherming van hout,  beton en (licht) poreuze minerale ondergronden. Door ons ruime scala aan ervaring en theoretische kennis van ons vakgebied kunnen wij u met goed advies van dienst zijn. Samen pakken we uw gevelproblemen aan.

Waarom de gevel impregneren?

Het is belangrijk om uw (licht) poreuze gevels goed te beschermen tegen slijtage en aantasting door vervuiling en vocht gerelateerde problemen. U zult dit op korte termijn mogelijk nog niet merken, maar het gebruik van onze producten kunnen u op langere termijn veel ellende en kosten besparen.

Onze partners

Copyright © 2024 Moxilon B.V.
Website door mostvalue_