Hydrofoberen

Betonnen kunstwerken, gevels, buitenverhardingen en metselwerk heeft in Nederland veel te lijden. Ze kunnen beschermd worden tegen vocht en vuil door ze te hydrofoberen.

Hydrofoberen is het water- en vuilafstotend maken van (licht) poreuze ondergronden door een doorzichtige of gekleurde dampdoorlatende laag aan te brengen, die tegelijkertijd waterdicht is. Het hydrofoberen wordt ook wel impregneren genoemd.

Permanente bescherming van beton en metselwerk

Door oppervlakte te behandelen met ons middel Moxilon Hydroleo bent u verzekerd van een permanente bescherming van betonnen kunstwerken, gevels, buitenverhardingen en metselwerk. Het behandelde oppervlak is permanent beschermd tegen indringing van vocht en  vuil, zoals mos, algen en graffiti. Moxilon Hydroleo beschermt tegen vorst-en dooizoutschade en dicht krimpscheurtjes tot 0,3 mm. Leverbaar in transparant en kleur.

Aanbrengen van Moxilon Hydroleo bij het Hydrofoberen van Prefab betonelementen.

Beton beschermen tegen vocht en vuil

Door het eenmalig aanbrengen van ons middel Moxilon Hydroleo verdicht u het beton of metselwerk zodat het water minder diep doordringt en zorgt voor een langere levensduur en ook voor lagere onderhoudskosten.

Meer weten?
Hydrofoberen

Betonschade stabiliseren landingsbaan Vliegbasis de Kooij, Den Helder

Meer informatie

Hydrofoberen maakt je gevel waterafstotend

Moxilon Hydroleo wordt veel gebruikt bij het hydrofoberen van gevels. Borèl levert een innovatief, milieuvriendelijk middel, ook in semi-transparante kleuren. Wij geven u 20 jaar garantie, zodat u lange tijd verzekerd bent van droge gevels. CE gecertificeerd.

Kalkuitbloei en zoutuitslag is een veel gezien probleem bij het niet behandelen van metselwerk in gevels. Dit kan zelfs leiden tot scheuren in het metselwerk.

Een vochtige gevel heeft ook een ongezond leefklimaat tot gevolg in woningen en andere gebouwen, zoals scholen en kantoren. Het is moeilijker die panden warm te stoken en dat verhoogt ook de energiekosten.

Eenvoudige manier om het resultaat te beoordelen

Meting van waterindringing in beton. Doormiddel van deze eenvoudige meetset kunt u na het behandelen met Moxilon Hydroleo het resultaat van de waterindringing meten.

Onze partners

Copyright © 2024 Moxilon B.V.
Website door mostvalue_