Kalkuitbloei

Op betonproducten, voornamelijk grijs beton en beton waaraan kleur is toegevoegd kan een witte uitslag ontstaan; kalkuitbloei.

Wat is kalkuitbloei?

Beton wordt gemaakt door het samenvoegen van water, zand, grind en cement. Bij het samenvoegen van cement en water ontstaat calciumhydroxide. Kalkuitbloei is feitelijk calciumcarbonaat dat ontstaat doordat het gevormde calciumhydroxide een reactie aangaat met kooldioxide (CO2) uit de lucht.

Binnen het proces van het maken van beton is kalk (calciumcarbonaat) de enige stof die niet is gebonden door de andere stoffen. Eenmaal in de buitenlucht kan er een vervolgreactie ontstaan doordat er kalk naar buiten treedt en CO2. Gevolg is dan kalkuitbloei op het beton.

Beton beschermen tegen vocht en vuil

Door het eenmalig aanbrengen van ons middel Moxilon Hydroleo verdicht u het beton of metselwerk zodat het water minder diep doordringt en zorgt voor een langere levensduur en ook voor lagere onderhoudskosten.

Meer weten?

Kalkuitbloei voorkomen

Calciumcarbonaat is moeilijk te verwijderen van betonoppervlakken. Onder invloed van CO2 uit de lucht ontstaat er echter wel een stof die is te verwijderen. Uiteindelijk verdwijnt kalkuitbloei vanzelf alleen is dat een langlopend proces en veel geduld. Met name bij gekleurd beton leidt kalkuitbloei vaak tot grote ergernis.

Effectief kalkuitbloei tegengaan bij vers en gekleurd beton

Tegengaan van kalkuitbloei bij vers gestort beton kan met Moxilon 200 Nano Hydro / Colour door deze 1 dag na het ontkisten aan te brengen. Het behandelde beton blijft damp open maar neemt vrijwel geen vocht meer op, waardoor kalkuitbloei wordt tegengegaan.

Reeds opgetreden kalkuitbloei kan voor het grootste deel worden verwijderd door het licht opschuren van het betonoppervlak met een speciale wandschuurmachine, zoals Flex Giraffe, of vergelijkbaar met geperforeerd schuurpapier K 100 (en afzuiging !!!).goed stofvrij maken en daarna de Moxilon 200 Nano Hydro / Colour aanbrengen.

Onze partners

Copyright © 2024 Moxilon B.V.
Website door mostvalue_